Wednesday, June 9, 2010

Cuti Sekolah

Assalamualaikum,



Disebabkan suami saya dah lama tak update blog ni so saya ambik kesempatan cuba menulis diblog ni.

Saja suka2 hehehe…Menulis tajuk santai dan ringan…CUTI SEKOLAH



Buat masa sekarang bila cuti sekolah kita orang tak terasa secara langsung coz belum ada anak yang dah bersekolah tapi kesan secara tak langsung yang boleh dikongsi :-

Jalan Raya

Alhamdulillah jalan clear giler…maksud saya di kawasan sekitar rumah ( dari usj nk kuaq jalan utama or hiway )…kalau sebelum ni nak kuaq kat simpang umah pun kekadang jem giler tapi sekarang alhamdulillah. Tapi kat hiway traffic cam biasa.



Urusan Kerja

Kalau ada urusan keje yang berkait secara lansung dengan gomen office..memang parah lah…dia org cuti banyak so dia orang boleh ambik cuti panjang sepanjang cuti sekolah tu..So kalau Si A bercuti so semua keje dia Si B or C or D tak boleh nak tolong – alasan fail ada pada Si A and Si A ni je yang bertanggungjawab dan tahu. So kena tunggu Si A balik bercuti…



Outing

Kalau g jalan katner2 pun mesti orang ramai..Tambah sekarang ada dah ada yabg start shopping untuk coming Aldilfitri hehehe…yang jenis beli sikit 2 dulu so nanti dekat nk raya takyah susah….Bagus gak cara cam ni. Yang datang jalan2 kat KL ni pun ramai..Bawak anak jalan2 cuti sekolah..

So apa2 pun yang hendak dibuat dimusim cuti sekolah ni or masa bila2 pun..PERANCANGAN sangat penting. Kalau berusan dengan gomen office pastikan urusan dibuat sebelum atau selepas cuti sekolah. Kalau outing pastikan anda bersedia dengan masalah no parking, long queue, bersesak-sesak..even worse dengan cuaca sekarang yang tersangat panas.

Apa2 pun enjoy School Holiday, Selamat Pengantin Baru kepada mereka2 yang melangsungkan perkahwinan di musim cuti sekolah ni. Kepada adik2 yang berkhatan nak wish apa yek..Rilek tak ada apa yang nak ditakutkan..ok lah kot

Ok.. Assalamualaikum

No comments:

Post a Comment